Egy újabb recept, amit a véletlen szült. Savanyú káposztát akartam venni az üzletben. Megnéztem a polcot, ott álltak műanyag vödrökben. Felkaptam az egyiket és beraktam a kocsiba.

Csak itthon vettem észre hogy nem savanyú káposzta volt, hanem csípős savanyú káposztata-saláta. Valószínűleg egy „kedves vásárló” menet közben meggondolta magát, és kirakta a kocsijából, de nem a helyére vissza.

Hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele. Eredeti tervem szerint dinsztelt savanyú káposztát terveztem. Megkóstoltam a salátát. Savanyított káposztából készült. kellemesen csípős és édes. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, ha így alakult, ezt dinsztelem meg. Nem bántam meg a döntésemet, a végeredmény isteni lett: Egy édes-savanykás-csípős ízdömping.

recept főétel köret melegétel káposzta dinsztelt savanyú csípős

Csípős dinsztelt savanyított káposzta

 

Hozzávalók:
1 db 800 grammos vödör csípős káposztasaláta
2 dl víz
2 evőkanál cukor,
egy diónyi zsír,
csipet só,
csipet őrölt kömény.

Elkészítés:
A salátát kiveszem a vödörből és alaposan kinyomom a levét.
A zsírt az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek. Ráteszem a kinyomkodott káposztát, a csipet sót, a köményt, a vizet, és átforgatom. Fél óráig párolom fedő alatt, majd utána leveszem a fedőt, és sűrűn kevergetve addig párolom, amíg a víz el nem tűnik alóla.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.