Amíg a hot dog a hamburgerrel együtt karriert futott be nálunk is, a corn dog nem lett igazán népszerű. Valószínűleg azért, mert problémásabb elkészíteni, mint a hot dogot, ezért az árusok inkább hanyagolták. Csak néhány helyen lehet kapni, pedig igazán finom csemege.
A Corn dog nem más, mint egy fanyársra húzott virsli, amelyet nyers tésztában megforgatunk, és forró olajban kisütünk. Hasonló módon készül, mint a hasonlóan nyers tésztába mártott és kisütött húsok. Nálunk általában sűrű palacsinta tésztából vagy sörtésztából készült. Nevéből látszik, hogy az amerikai változat kukoricalisztet használ.
Akárcsak a hot dog és a hamburger esetében, nem ismerjük pontos eredetét. Az USA-ban az 1920-as években kezdték el árulni, de országosan népszerűvé a negyvenes években vált.
Én egy amerikai recept alapján készítettem el a Corn dogot.
Corn dog
Hozzávalók:
1 bögre kukoricaliszt
1 bögre finomliszt
2,5 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál bors
1/4 bögre cukor
4 teáskanál sütőpor
1 tojás
1 bögre tej
15 db virsli
fanyársak
a sütéshez olaj
Elkészítés:
A por alapú összetevőket elkeverem, majd beleütöm a tojást, és beledolgozom a tejet is. A megkevert tésztát érdemes áttölteni egy magas pohárba, mert ebben könnyebb a virslit megmártani.
A virslit teljes hosszában felszúrjuk a nyársra.
Megforgatjuk a tésztában.
Forró olajban kisütjük. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Mit tennél egy tökéletes fényképért?
Napi videó: Repülj, mint a sas!
Napi fotó: Ha a férfi unatkozik a kádban