Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brandenburgi csirke      

A sajt és a sonka az egyik legtökéletesebb páros, de leggyakrabban nincs esélyük az ízeknek kibontakozni és összeérni, mert a húsban elrejtve csak párolódnak. Ez a gyors és egyszerű recept engedi kibontakozni az összetevőket, hogy legtökéletesebben kiadják az aromákat.recept főétel húsétel melegétel sonka sajt csirke

Brandenburgi csirke

Tovább


Kacsamell pecsenye

A kacsa arra lett kitalálva, hogy megsüssék. Húsa sötét, ízletes, ha jól készítik el, húsa leomlik a csontokról. Megsütve bőre ropogós lesz, a belőle kisülő zsír ízesíti a húst, és csodálatos sárga szaft lesz belőle. Akkor az igazi, ha a hús egy éjszakát érik a fűszerekben. Egy klasszikus békebeli recept.recept melegétel főétel kacsa mell ropogós sült húsétel

Kacsamell pecsenye

Tovább


Erdélyi káposzta

Egy fantasztikus erdélyi húsos egytálétel, nem hagyományos savanyú káposztából, hanem édes fejes káposztából készül. Hideg hónapokban egy tökéletes átmelengető fogás, de nyáron bográcsban elkészítve az igazi. Elkészíteni könnyű, az eredmény mégis fantasztikus.recept főétel melegétel egytálétel káposzta hús Erdély

Erdélyi káposzta

Tovább


Epres-sajtos pohár krém

Sosem fogom megérteni, miért nevezik a mascarponét sajtnak, amikor a tejszínnek tiszta besűrített esszenciája. Csodás dolgokat lehet belőle készíteni, akár tortakémnek használjuk, akár süteménybe kerül, akár egy jó pohárkrémet készítünk.

Ez a recept egy nagyon gyorsan elkészíthető zseniális eper-túró desszert.

recept édesség krém pohárkrém epertúró mascarpone

Epres-sajtos pohár krém

Hozzávalók:
50 dkg epret
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
25 dkg mascarpone

Elkészítés:
Az epret egy késes mixerben pürésítem, hozzáadom a túrót, és teljesen krémesre dolgozom. Ekkor kerül bele a cukor, a vaníliás cukor és a citromhéj. Végül beleteszem a mascarponét, és alaposan elkeverem.
Egy pohár aljára édes kekszet török, és megtöltöm a krémmel. Nyugodtan tehetünk akár a pohárba, akár a krémbe feldarabolt epret is. A tetejét egész keksszel és eperrel díszítjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Hotdog kifli amerikai módra

Hajdanában nálunk hotdogot csak óriás kifliből készítettek. Bevallom, én azt jobban szeretem, mert a rúdra ráhúzva nem csak átmelegítettük, de ropogósra is sütöttük a belsejét. De régóta nálunk is az amerikai kifli hódít, amely egészen puha, és kicsit édes. Ez legalább olyan jó, csak más.recept tészta péksütemény kifli hotdog amerikai

Hotdog kifli amerikai módra

Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskannál só
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:

Futtassuk fel az  élesztőt kevés cukorban a tejben. Olvasszuk fel a vajat, de ne legyen túl meleg. A lisztben keverjük el a cukrot, a sót, keverjük el benne a vajat is, és adjuk hozzá az élesztőt. Egy villával gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, nem  igényel hosszú gyúrást. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett deszkára, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

8 darabra vágjuk, és a virslinél kicsit hosszabb rudakat formálunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, ismét a duplájára kelesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.