Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.
Télvégi tejszínes tokány
Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.
Télvégi tejszínes tokány
Mi a rétesre elsősorban édességként gondolunk, pedig egész különleges sós változatokat is lehet készíteni. Ez az egyszerű recept önmagában is nagyszerű, ahogy a meleg rétesből kicsordul az olvad sajt, csak egy pohár bor vagy egy korsó sör kell mellé. De különleges kísérője lehet egy salátának is.
Sonkás-sajtos rétes
A lebbencshez hasonlóan tésztára alapozott egytálétel sűrűségű leves.
Tarhonya leves vastagon
Egy különleges sült, ami illik egy karácsonyi ünnepi asztalra, de jól mutat a szilveszteri hidegtálon is. Egyszerűen elkészíthető, de a pácolás igényel egy kis előkészületet.
Irdalt vaddisznógerinc
Hétvégén szüreti főzőverseny volt szűkebb hazámban. Bográcsos ételekkel lehetett indulni. Én erre az alkalomra kitaláltam egy receptet. Az ízek és az alapanyag a közép-amerikai konyhát idézik, ezért a kecsua-tál nevet adtam neki. Egyszerre van benne édes, csípős és savanyú, puhább és ropogósabb falat.
Az ötlet arany oklevelet ért. A recept egy kisebb bográcsra való mennyiség.
Kecsua-tál