A lebbencshez hasonlóan tésztára alapozott egytálétel sűrűségű leves.

Tarhonya leves vastagon

 

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg kolozsvári szalonna
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 burgonya
20 dkg gomba
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
zsiradék
1 ek pirospaprika

bors
2 dl tejföl
1 ek liszt

Elkészítés:
A szalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk.
A zsiradékon a szalonnát kisütjük. Hozzáadjuk a tarhonyát, folyamatosan kevergetve megpirítjuk.  Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ekkor kerül bele az összetört fokhagyma a kolbász, és meghintjük pirospaprikával.
Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket. Amikor már félig puha a répa, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a burgonyát.

Amikor minden megpuhult a liszttel és tejföllel behabarjuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.