Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsemlecipóban sült sonka

Kenyérbe sütni a főtt sonkát vagy a csülköt régi konyhai móka. Úgyis jön a húsvét érdemes kipróbálni, nagyon látványos az asztalon. Általában sima kenyértésztába burkolják, én most egy finomabb, vajas-tejes zsemletésztát mutatok meg.

Zsemlecipóban sült sonka

Hozzávalók:
40-50 dkg főtt sonka darab
25 dkg finomliszt
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só
3-4 dkg vaj

Elkészítés:
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Villával alaposas összedolgozzuk, hogy homogén legyen. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta. Nyújtsuk ki akkorára, hogy ha közepére tesszük a sonkadarabot, akkor rá tudjuk hajtani a tésztát. A két-két szembelévő oldalát hajtsuk egymásra, és ügyeljünk arra, hogy mindenhol  betakarja a sonkát. Húzzuk meg vizes kézzel a tésztát, úgy jobban összetapad. Fontos, hogy a sonka szobahőmérsékletű legyen, különben a belőle áradó hideg fékezi a tészta kelését.

Takarjuk le és kelesszük 30-45percig. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Vajas bagett

A friss meleg kenyérnél nincs finomabb. Ez az egyik kedvencem, kívül-belül puha és párnás, a vajtól selymes, és kellemesen sárgás színű.

Vajas bagett

Tovább


Tejben sült juhcomb

A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de más húsok esetében is jól működik. Kevésbé ismert módszer, hogy az áztatáshoz használt fűszeres tejben is pároljuk a húst. Végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.recept főétel húsétel melegétel juh comb tej sült

Tejben sült juhcomb

Tovább


Brandenburgi csirkecomb

Egy német nevű, de csöppet sem németes fogás. Igazi ízorgia, német sonka és német sajt, némi csirkehússal vegyítve.

recept főétel húsétel melegétel csirke felsőcomb brandenburgi sonka tilsiter sajt

Brandenburgi csirkecomb

Tovább


Krumpli ágyon sült kolbász

Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk. Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.recept melegétel főétel sült krumpli burgonya kolbász szalonna

Krumpli ágyon sült kolbász

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.