Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerű kifli

Nem kell túlpörgetni: gyors legyen, könnyen elkészíthető, és finom.

Egyszerű kifli

Tovább


Francia Crème fraîche-rúd

Crème fraîche, ez a francia tejtermék nehezen meghatározható, talán legközelebbi a tejföl és a krémsajt között helyezkedik el. Sűrűsége a krémsajthoz vagy a vajkrémhez hasonló, de azoknál savanykásabb. Finom alapanyag főzéshez, sütemények készítéséhez. Most egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot mutatok meg.

Francia Crème fraîche-rúd
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg crème fraîche
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 dl tej
2 kiskanál só
1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:
A tejben a kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a sót az élesztő. Alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Hasábformára vágjuk, sütőlapra tesszük, tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

30 perc kelesztés után 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Két világ
Macskaőrség: Focizó macskaikrek  
Napi videó: 
Ugrás 10 méter magasról  

Tovább


Őzpástétommal töltött csirkemell-rolád

Az ünnepek előtt egy különleges recept, amely alkalmas az ünnepi asztalra. Igazán finom francia pástétomokat lehet vásárolni, tegyük ezzel különlegessé a fogást, most egy máj és őzhús  alapú finomság kerül a csirkemellbe. A többi csak ráadás.

Őzpástétommal töltött csirkemellrolád

Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
20-25 dkg őzpástétom
8 szelet császárhús
8 db mini Babybell sajt

zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. További fűszerezést nem igényel, az a pástétom dolga. A császárhúsról vágjuk le a bőrcsíkot, a sajtokat bontsuk ki a viaszból, és vágjuk félbe. A pástétomot törjük össze villával.

A hússzeleteket kenjük meg a pástétommal, mindegxikbe tegyünk bele egy két fél darab sajtot, majd óvatoan tekerjük fel. A végén szinte csomagolásként keresztben tegyünk rá egy szelet császárhúst, és a két végét hajtsuk a rolád alá.

Zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele egymás mellé a roládokat, fedjük le a tálat. 180 fokos sütőben süssük 40 percig, majd vegyük le a fedést, és addig süssük, amíg a császárhús piros ropogós lesz a tetején.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Miss Univerzum egykor és ma
Macskaőrség:  Kicsit furcsa macska  
Napi videó:  
A szépség, amit sosem láthatsz  
Napi fotó:
Megyek szörfözni

Tovább


Zabpelyhes kenyér

Egy különleges, szinte kalács puhaságú fehér kenyér, amely olyan egészséges, mint teljes kiőrlésű társai. Titka, hogy a nélkülözhetetlen rostanyagot a zabpehely rejti, amely észrevehetetlenül eltűnik a kenyérben. Könnyen elkészíthető, és isteni finom.

recept kenyér zabpehely rúd oliva

Zabpelyhes kenyér

Tovább


Novemberi melengető

Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.

recept leves egytálétel melegétel kelbimbó karfiol édesburgonya tészta répa

Novemberi melengető

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.