Nem kell túlpörgetni: gyors legyen, könnyen elkészíthető, és finom.
Egyszerű kifli
Nem kell túlpörgetni: gyors legyen, könnyen elkészíthető, és finom.
Egyszerű kifli
Crème fraîche, ez a francia tejtermék nehezen meghatározható, talán legközelebbi a tejföl és a krémsajt között helyezkedik el. Sűrűsége a krémsajthoz vagy a vajkrémhez hasonló, de azoknál savanykásabb. Finom alapanyag főzéshez, sütemények készítéséhez. Most egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot mutatok meg.
Francia Crème fraîche-rúd
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg crème fraîche
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 dl tej
2 kiskanál só
1 db tojás
szezámmag
Elkészítés:
A tejben a kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a sót az élesztő. Alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Hasábformára vágjuk, sütőlapra tesszük, tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
30 perc kelesztés után 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Két világ
Macskaőrség: Focizó macskaikrek
Napi videó: Ugrás 10 méter magasról
Az ünnepek előtt egy különleges recept, amely alkalmas az ünnepi asztalra. Igazán finom francia pástétomokat lehet vásárolni, tegyük ezzel különlegessé a fogást, most egy máj és őzhús alapú finomság kerül a csirkemellbe. A többi csak ráadás.
Őzpástétommal töltött csirkemellrolád
Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
20-25 dkg őzpástétom
8 szelet császárhús
8 db mini Babybell sajt
só
zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. További fűszerezést nem igényel, az a pástétom dolga. A császárhúsról vágjuk le a bőrcsíkot, a sajtokat bontsuk ki a viaszból, és vágjuk félbe. A pástétomot törjük össze villával.
A hússzeleteket kenjük meg a pástétommal, mindegxikbe tegyünk bele egy két fél darab sajtot, majd óvatoan tekerjük fel. A végén szinte csomagolásként keresztben tegyünk rá egy szelet császárhúst, és a két végét hajtsuk a rolád alá.
Zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele egymás mellé a roládokat, fedjük le a tálat. 180 fokos sütőben süssük 40 percig, majd vegyük le a fedést, és addig süssük, amíg a császárhús piros ropogós lesz a tetején.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Miss Univerzum egykor és ma
Macskaőrség: Kicsit furcsa macska
Napi videó: A szépség, amit sosem láthatsz
Napi fotó: Megyek szörfözni
Egy különleges, szinte kalács puhaságú fehér kenyér, amely olyan egészséges, mint teljes kiőrlésű társai. Titka, hogy a nélkülözhetetlen rostanyagot a zabpehely rejti, amely észrevehetetlenül eltűnik a kenyérben. Könnyen elkészíthető, és isteni finom.
Zabpelyhes kenyér
Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.
Novemberi melengető