Sosem fogom megérteni, miért nevezik a mascarponét sajtnak, amikor a tejszínnek tiszta besűrített esszenciája. Csodás dolgokat lehet belőle készíteni, akár tortakémnek használjuk, akár süteménybe kerül, akár egy jó pohárkrémet készítünk.

Ez a recept egy nagyon gyorsan elkészíthető zseniális eper-túró desszert.

recept édesség krém pohárkrém epertúró mascarpone

Epres-sajtos pohár krém

Hozzávalók:
50 dkg epret
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
25 dkg mascarpone

Elkészítés:
Az epret egy késes mixerben pürésítem, hozzáadom a túrót, és teljesen krémesre dolgozom. Ekkor kerül bele a cukor, a vaníliás cukor és a citromhéj. Végül beleteszem a mascarponét, és alaposan elkeverem.
Egy pohár aljára édes kekszet török, és megtöltöm a krémmel. Nyugodtan tehetünk akár a pohárba, akár a krémbe feldarabolt epret is. A tetejét egész keksszel és eperrel díszítjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.