Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borkrém friss szőlővel

Végre itt az ősz, és ezzel a legfontosabb őszi gyümölcs, a szőlő. A boron kívül számtalan formában lehet még fogyasztani, számomra mégis a legfinomabb, ha a  szőlő, még friss, épp csak leszemeztük a fürtről. Ez a recept is egy olyan egyszerű őszi édesség, amely egyesíti a szőlő két legnépszerűbb formáját: a bort és a gyümölcsöt. 

 

Borkrém friss szőlővel

Hozzávalók:

0,5 l tej

1 zacskó vaníliás pudingpor

3 ek. cukor

2 dl fehér bor

1 fürt szőlő

1 marék keksz vagy piskótatallér

Elkészítés:

A tejből a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor besűrűsödött lassan hozzáadjuk a bort, és alaposan bekeverjük, hogy lágy krémet kapjunk.

A tálkába félig megtöltjük megmosott leszemezett szőlővel, beletördeljük a kekszet, kicsit átforgatjuk, és rámerjük a krémet. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Különleges épületek

Macskaőrség:  A leopárd halat fog

Napi videó:   ANIMAZEMENT 2015

Napi fotó:  Azok a szemek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vegyes zöldségsaláta

Manapság már nem olyan divatos a klasszikus ecetes salátalével készült saláta. Pontosabban egész egyszerűen megfeledkeztünk róluk, mert a modern gasztronómia erőteljesen nyomja a nyers salátákat, amelyek csak egy kis öntetet kapnak. Egyeduralkodó a fejes saláta, még viszonylag gyakran felbukkan az uborka-saláta, elvétve a paradicsom-saláta, de itt vége is a listának.

 

Pedig ezeket a salátákat kombinálni is lehet. Például az uborka- vagy a paradicsomsaláta feldobható hagymával. A vöröshagyma, a lilahagyma, vagy a zöldhagyma nem csak finom kombináció, de jól is mutat a salátában. Ugyan így játszhatunk a zöld-, sárga-, és pirosparikával is. Ugyan így használhatjuk a sokféle zöldsalátát is. És természetesen meg kell említenem az általam annyira favorizált kerti gazt, a kövér porcsint is.

Válasszuk ezek tetszőleges kombinációját akár íz, akár látvány szerint, és keverjük nyugodtan a zöldségeket.  Utána mehet az ecetes salátalébe, bárhogy kombináljuk, mindenképpen fantasztikus ízeket kapunk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A legőrültebb dolgok, amik valaha gazdára leltek az E-Bayen

Macskaőrség:  Kutyák és macskák

Napi videó:   Lebegő kártyák

Napi fotó:  Túlzott szeretet

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Nyári sült zöldségtál

A nyári gasztronómiai kalandozásokban a legjobb program a kerti sütögetés, legyen az hamburger, hússzelet, kolbász, vagy csak egyszerű zöldség. Ám a sült zöldség nem csak köret, hanem önálló fogás is lehet, ami fogyókúrázók számára is tökéletes választás. De rossz idő esetén sem kell lemondani ezekről a fenséges ízekről, serpenyőben is elkészíthető, bár ebben az esetben le kell mondanunk a füstös aromáról. De így is érdemes elkészíteni. Könnyű, egyszerű, nem igényel sok munkát. Hidegen-melegen egyaránt isteni.

Nyári sült zöldségtál

Tovább


Hidegen készült dupla almaleves

Kánikula, csak minél messzebb a tűzhelytől. Abszolút elsőbbséget kapnak a főzés nélkül készült ételek. Ezt a levest is hűtött alapanyagokból, főzés nélkül össze lehet dobni. A különlegessége, hogy a görög gyümölcsleveshez hasonlóan, de duplán használjuk fel hozzá az almát.

Hidegen készült dupla almaleves

Tovább


Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

Ilyen melegben az ember kedve a tűzhely mellett álldogálni matematikailag erősen a nullához közelít. Ilyenkor értékelődnek fel azok a levesek, amelyeket nem kell főzni. Ráadásul ezek jégbe hűtve fogyaszthatók, ami különösen kedves ebben a kánikulában.

A mai receptem minden hozzávalója a hűtőben van, öt perc alatt elkészíthető, azonnal, hidegen fogyasztható.

Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.