Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tejfölös-sajtos gofri

Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is. Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

Tovább


Zsenge tavaszi káposztasaláta zöldhagymával

A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is. A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.

Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.

Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.recept saláta tavasz zsenge képoszta zöldhagyma

Tovább


Tipp hétvégére: zöldhagymás paradicsomsaláta

Az ötlet egyszerű: A paradicsom salátát készítsd el a szokásos módon, ecetes lében.  A zöldhagyhagymát karikázd fel a zöldjével együtt. Keverd hozzá a fejes salátához, és élvezd az isteni ízeket. Ráadásul gyönyörűen néz ki.

hétvégi tipp recept saláta ecetes zöldhagyma paradicsom

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Nepál egy évvel az óriási földrengés után
Macskaőrség:  A legmacskásabbb sláger
Napi videó:   Ilyen befutót ritkán látni
Napi fotó:  A világ királya

hétvégi tipp recept saláta ecetes zöldhagyma paradicsom

Tovább


Tipp hétvégére: zöldhagymás uborkasaláta

Az ötlet egyszerű: az uborka salátát készítsd el a szokásos módon ecetes lében.  A zöldhagymát a zöld szárával együtt karikázd fel, a fehér részét vékonyabra, a zöld szárát és levelét vastagabbra. Keverd hozzá az uborkához, és élvezd az isteni ízeket.

Tipp recept uborka saláta zöldhagyma újhagyma köret

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Ablakot nyitni a múltra
Macskaőrség:  Fázós macskák
Napi videó:  Ezek keményen dolgoznak 
Napi fotó: 
Batman

Tipp recept uborka saláta zöldhagyma újhagyma köret

Tovább


Medvehagymás tojáskrém

Ha húsvétra nem akarsz csak egyszerű kemény tojást adni a sonka mellé, és van kedved kihasználni a tavasz adta lehetőségeket, akkor ez a te recepted. Egy kis plusz munka, de egy kellemes íz, és feldobja a húsvéti asztalt.recept hidegkonyha tojás krém töltött medvehagyma

Medvehagymás tojáskrém

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.