A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is.  A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.

Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.

Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.recept saláta tavasz zsenge képoszta zöldhagyma

 

Zsenge tavaszi káposztasaláta
Hozzávalók:
1 fej még zöld fejes káposzta
3-4 csomag zöldhagyma
ecetes-cukros salátalé

Elkészítés:
Készítsünk el megfelelő mennyiségű hagyományos ecetes saláta levet. A káposztát reszeljük le nagylyukú reszelőn, vagy szeleteljük vékony csíkokra. A zöldhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vastag karikákra. Ne sózzuk meg, így keverjük bele a salátalébe. Pár perc pihentetés után már fogyasztható is.

recept saláta tavasz zsenge képoszta zöldhagyma

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Van fölös 32 millió dollárod?
Macskaőrség:   Cukiságbomba
Napi videó:   Segítség, az autó elindult!
Napi fotó:  Merevedési zavar

recept saláta tavasz zsenge képoszta zöldhagyma