Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás-medvehagymás csirkés pite

Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Tovább


Görög töltött húsgolyó

Szeretem a görög konyhát, de úgy általában rajongok a mediterrán konyháért. Különösen a roston sültek fűszerezését szeretem. Másik nagy kedvencem a tötltött ételek, egy kis töltelékkel megduplázni az élvezetet. Ezt a két szenvedélyemet egyesítettem ebben a receptben. Hétvégén Eredetileg roston sütöttem volna, de az eső megakadályott benne. Olajban kisütve is nagyon finom volt. Köretként hétfői receptemet, a burgonya gratint adtam hozzá.

recept főétel melegétel húsétel sült fasirt húsgolyó görög töltött feta

Görög töltött húsgolyó

Tovább


Töltött csirkemell-zseb

Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.

A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.

Töltött csirkemell-zseb

recept melegétel főétel húsétel csirke csirkemell zseb töltött sonka

Tovább


Vajas-tejfölös pogácsa

Egyszerű pogácsa recept, különlegessége, hogy rendkívül puha és könnyű sütemény lesz belőle, amely szinte eteti magát. Négy embernél már érdemes rögtön dupla mennyiséggel kezdeni., mert még melegen eltűnik.

recept sütemény pogácsa vaj tejföl

Vajas-tejfölös pogácsa

Tovább


Vörösborban párolt fűszeres körte

Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet. recept főétel melegétel köret gyümölcs körte vörösbor fűszer

Vörösborban párolt fűszeres körte

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.