Új finomság tűnt fel a piacon.
Csőben sült zöldséges tőkehal
Szeretem az olyan fogásokat ahol a köret és a hús együtt készül. Az ilyen egytálételek összetevői ízükkel egymást gazdagítják. A zöldségek felszívják a húsból felszabaduló zsírokat, húslevet, íz aromákat, miközben ők maguk fűszerezik a húst. A végeredmény teljesen más lesz, mintha külön-külön készülnének el.
Csőben sült zöldséges tőkehal
Gyümölcsös túrótorta
A sokféle gyümölcsös túrótorta közül ez a recept lett nálunk a legnépszerűbb. A hagyományos piskótával szemben ennek tésztája lágy, kellemesen nedves, később sem szárad ki.. A túrótöltelék íze mennyei, és mivel a piskóta ebből nyeri ki a nedvességét, szinte önmagának állítja be a tökéletes állagot.
Bár botor módon azt írtam, a tésztája nem szárad ki, sajnos ezt még nem volt módunk tesztelni. Olyan még nem volt, hogy akár másnapra is maradt volna belőle.
Gyümölcsös túrótorta
Baconba csomagolt töltött cukkini
Minden évben két cukkini palántát ültetünk a kertbe. Annyi terem rajta, hogy augusztustól nem győzzük enni, állandóan van 2-3 darab a kamrában. Egy is elég lenne, de nem kockáztatunk, mert ha az elpusztul, cukkini nélkül maradunk. Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.
Baconba csomagolt töltött cukkini
Nektarinos-szőlős birsalmaleves
Nagyon szeretem a birsalma levet. Minden ősszel mi készítjük, olyan sűrű, mint a paradicsomlé, üvegekben évekig eláll. Az egyik kedvencem egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves, amibe idénygyümölcsök kerülnek.
Nektarinos-szőlős birsalmaleves