Szeretem az olyan fogásokat ahol a köret és a hús együtt készül. Az ilyen egytálételek összetevői ízükkel egymást gazdagítják. A zöldségek felszívják a húsból felszabaduló zsírokat, húslevet, íz aromákat, miközben ők maguk fűszerezik a húst. A végeredmény teljesen más lesz, mintha külön-külön készülnének el.
Csőben sült zöldséges tőkehal
Hozzávalók:
0,5 kg tőkehal
besamel-mártás
petrezselyem
50-60 dkg fagyasztott zöldségkeverék
vaj
fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A halszeleteket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd szorosan egymás mellé a tálba pakoljuk. A fokhagymát összetörjük, és a húsra egyenletesen elszórjuk. Rászórjuk a zöldségkeveréket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Vastagon meglocsoljuk besamel-mártással. Sütőben közepes hőmérsékleten készre sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Rendezők és karaktereik
Macskaőrség: Boldog macskák
Napi videó: Abraham Lincolnból Bill Murray
Napi fotó: Szorult helyzetben