Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Almás zsemlefelfújt

A héten úgy jött ki a lépés, hogy nem egyeztettünk párommal a bevásárlásról, és mind a ketten vásároltunk. Többek között zsömlét is, ami ilyen mennyiségben bizony ránk száradt. Pontosabban csak megszikkadt, de két nap után kinek van kedve ilyet enni. Ilyenkor kerülnek elő a klasszikus kármentő receptek. Nagymamámnál kedvenc édességünk volt a gyümölcsökkel megrakott felfújt, amit hol kifliből, hol zsemléből, hol kalácsból készült. Egyszerű könnyű recept, ami gyorsan elkészíthető, pillanatok alatt összedobható édesség vacsorára. Most almás verzióban készítettem el. recept meleg tészta felfújt zsemle alma gyümölcs

Almás zsemlefelfújt

Tovább


Őszi csirke wokban

A kínai fogásokban leginkább azt szeretem, hogy a zöldségek roppanósak maradnak. Ebben a receptben is a wokban történő pirítást alkalmazom, de a kínai fűszerezést helyett, inkább a friss, őszi alapanyagokat helyeztem előtérbe. Wok helyett használhatunk serpenyőt is, lényeg a magas hőfok és a gyorsaság.

Őszi csirke wokban

Tovább


Füstölt sajtos cukkini-labdák

Sorban szedem pici kertemben a cukkíniket, padlizsánokat. A sok húsos recept után most egy húsmentes receptet próbáltam ki. Körettel főételnek is jó, feltét lehet főzeléken, de egy jó mártogatóssal könnyű falatozásra is kitűnő.

Füstölt sajtos cukkini-labdák

Tovább


Kombe

A nyáron kicsit elhanyagoltam a kenyérsütéssel foglalkozó sorozatomat, de ebben a melegben ki akar sütögetni. Most hogy itt az ősz, folytatódjék a sorozat, de a változatosság kedvéért nem egy hagyományos kenyérrecept jön, hanem egy izgalmas töltött kenyér, a kontinens dél-keleti sarkából.

A Kombe egy török eredetű hajtogatott tésztaféle, egyfajta töltött kenyér. A világon egyre jobban elterjed, ami egyrészt annak köszönhető, hogy isteni finom, másrészt rendkívül jól mutat a tálon. Frissen kikerül a sütőből, ki az asztal közepére, és kevés ember van, aki tud várni annyit, hogy ne égesse szét a száját. A család vagy a vendégsereg ráveti magát, és pillanatok alatt eltűnteti. Természetesen hidegen is kitűnő, de ki fogja azt megvárni.

Kombe is igazi vándor étel lett, értelmetlen meghatározni, melyik az eredeti. Maguk a törökök is sokféle módon és formában készítik, a világ konyháiban is kialakult jó néhány változat. Az egyetlen igazi jellegzetessége a hajtogatási mód, és a tetejét díszítő bevágás.

Tovább


Gyümölcs jégkrém

Nyáron a gyerekek folyamatosan fagyiért, jégkrémért nyúzzák a szülőket. Szívünk szerint teletömnénk őket édességgel, de a józan eszünk nem engedi, hogy ennyi cukrot tömjünk beléjük. A tejszínes, zsíros, csupa kalória jégkrém helyett csináljunk nekik valami egészségesebbet.

Régóta lehet már kapni olyan öntőformákat, amelyekkel otthon is készíthetünk jégkrémet. Ezek ráadásul praktikusak is, mert az öntőforma teteje egy olyan nyél is egyúttal, amelyről nem csöpög le könnyen az olvadó jégkrém.

 

Akkor a legegészségesebb a jégkrém, ha tisztán gyümölcsből van. Nem kell mást tenni, mint a megtisztított gyümölcsöt turmixszoljuk le, és öntsük a formába. Ha többfélét öntünk egymásra, szép réteges jégkrémet kapunk. Ez például banánból, sárgabarackból, és nektarinból készült. Elegánsabb lett volna, ha középre rakom a banánt, de majd legközelebb.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Határtalan szeretet

Napi videó:   Csobbanás Marokkóban

Napi fotó:  A stílus maga az ember

Macskaőrség:   Macska az ablakban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.