A héten úgy jött ki a lépés, hogy nem egyeztettünk párommal a bevásárlásról, és mind a ketten vásároltunk. Többek között zsömlét is, ami ilyen mennyiségben bizony ránk száradt. Pontosabban csak megszikkadt, de két nap után kinek van kedve ilyet enni. Ilyenkor kerülnek elő a klasszikus kármentő receptek. Nagymamámnál kedvenc édességünk volt a gyümölcsökkel megrakott felfújt, amit hol kifliből, hol zsemléből, hol kalácsból készült. Egyszerű könnyű recept, ami gyorsan elkészíthető, pillanatok alatt összedobható édesség vacsorára. Most almás verzióban készítettem el.
Almás zsemlefelfújt
Hozzávalók:
4 db zsemle
3 db egész tojás
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
kb. fél liter tej
3-5 dkg vaj
2-3 alma
Eklkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, tejjel felengedjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre felszeleteljük. Az almát megpucoljuk, meghámozzuk, és centis szeletekre vágjuk.
A sütőtálat kikenjük vajjal. A zsemleszeleteket megforgatjuk a tojásos keverékben és a tál aljára terítjük. Rátesszük az alma szeleteket, és kevés vajdarabot elszórunk rajta. Az egészet beborítjuk a keverékben megmártott zsemlével, és a maradék almát rásoroljuk. Megszórjuk vajdarabkákkal és dióval. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Egy igazi kupolaváros
Macskaőrség: Stressz-kezelés macskával