Manapság már nem olyan divatos a klasszikus ecetes salátalével készült saláta. Pontosabban egész egyszerűen megfeledkeztünk róluk, mert a modern gasztronómia erőteljesen nyomja a nyers salátákat, amelyek csak egy kis öntetet kapnak. Egyeduralkodó a fejes saláta, még viszonylag gyakran felbukkan az uborka-saláta, elvétve a paradicsom-saláta, de itt vége is a listának.

 

Pedig ezeket a salátákat kombinálni is lehet. Például az uborka- vagy a paradicsomsaláta feldobható hagymával. A vöröshagyma, a lilahagyma, vagy a zöldhagyma nem csak finom kombináció, de jól is mutat a salátában. Ugyan így játszhatunk a zöld-, sárga-, és pirosparikával is. Ugyan így használhatjuk a sokféle zöldsalátát is. És természetesen meg kell említenem az általam annyira favorizált kerti gazt, a kövér porcsint is.

Válasszuk ezek tetszőleges kombinációját akár íz, akár látvány szerint, és keverjük nyugodtan a zöldségeket.  Utána mehet az ecetes salátalébe, bárhogy kombináljuk, mindenképpen fantasztikus ízeket kapunk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A legőrültebb dolgok, amik valaha gazdára leltek az E-Bayen

Macskaőrség:  Kutyák és macskák

Napi videó:   Lebegő kártyák

Napi fotó:  Túlzott szeretet

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...