Kánikula, csak minél messzebb a tűzhelytől. Abszolút elsőbbséget kapnak a főzés nélkül készült ételek. Ezt a levest is hűtött alapanyagokból, főzés nélkül össze lehet dobni. A különlegessége, hogy a görög gyümölcsleveshez hasonlóan, de duplán használjuk fel hozzá az almát.
Hidegen készült dupla almaleves
Hozzávalók:
2 liter 100%-os almalé
1 kg savanykás alma
1 liter tej
5 dl tejszín
édesítő ízlés szerint
fahéj
Elkészítés:
Az almát tisztítsuk meg, szórjuk meg fahéjjal, és pépesítsük. Keverjük bele a tejszínt, a tejet, majd az almalét. Igény szerint édesíthejük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Igazi élő egyház
Macskaőrség: Nehéz a szfinx macskákkal együtt ágyazni
Napi fotó: Dupla szivárvány Sidney felett