Ennél egyszerűbben sütit nagyon nem lehet készíteni, Első olvasásra el sem hisszük, hogy ebből valóban összeáll valami édesség. Az isteni íz mellett nagy előnye a könnyű és gyors elkészítése. Mire felmelegszik a sütő, össze tudjuk állítani.recept sütemény tészta túró

Bólyi szórt túrós

 

Hozzávalók:
20 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor

2 db tojás
2 dl tej

1 csomag vanillincukor
50 dkg tehéntúró
5 dkg mazsola
1 citrom héja

10 dkg vaj

Elkészítés:
A fele vajjal kenjünk ki egy közepes méretű tepsit.
Keverjük össze a cukrot, a lisztet, és a sütőport szárazon. A felét szórjuk bele a tepsibe egyenletesen. Morzsoljuk rá a túrót és egyengessük el. Szórjuk rá a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, és a mazsolát. Szórjuk r á a keverék másik felét. Próbáljunk viszonylag egyenes felületet kialakítani. A vaj másik felét morzsoljuk el a tetejére. A tojást keverjük el a tejjel és locsoljuk szét a tetején.

Légkeverős sütőben süssük 200 fokon tíz percig, majd 150 fokon addig, amíg a teteje barnulni kezd.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 

recept sütemény tészta túró