Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

 

Hozzávalók:

Tészta:
33 dkg liszt
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz
1 kávéskanál só

Töltelék:
1 egész csirke sütve vagy levesben főzve
50 dkg gomba
20 dkg főtt sonka
20 dkg füstölt sajt
3 tojás
1 kis fej vöröshagyma
medvehagyma

bors
szerecsendió
2 evőkanál liszt
2 dl tej
olaj

recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.

A gombát a sonkával összepároljuk.

A tojás fehérjéből kemény habot verünk.

Füstölt sajtos besamel-mártást készítünk. Kevés olajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, lassan felöntjük 2 dl tejjel, simára keverjük, majd fokozatosan felolvasztjuk benne a reszelt sajtot.

A csirkét kicsontozzuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sonkás gombát, 3 tojás sárgáját, ízlés szerint medvehagymát, és megfűszerezzük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjét.

Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Ilyen egy ötcsillagos konditerem 
Macskaőrség:  Macska és róka: öko-katasztrófa
Napi videó:   A világ legszerencsésebb emberei
Napi fotó:  Ehhez fel kell nőnöm

 

recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt