Rakott sonkás csirke

Ha te is rendesen bevásároltál sonkából, akkor biztos maradt az ünnepről. Ennek a sonkának a felhasználásához adok egy zseniális receptet. Közel negyven éve ez családi kedvenc, és a húsvét elmaradhatatlan epizódja. A hagyományos sonka-sajt kombó már elcsépelt, de ez valami egészen különleges. A hús a sonka és a sajt egymás levében párolódik egy órán át. A sonka lágy ízt nyer a sajttól, a sajt átveszi a füstölt sonka erős, karakteres aromáit, a csirkébe pedig beleivódik mindkettő zamata. A sajt lágyan megolvadva mindent beburkol és összeragaszt. Mindezek megkoronázására egy mennyei szaft gyűlik össze a tál alján.recept melegétel főétel húsétel csirke mell sonka sajt

Rakott sonkás csirke

Tovább


Medvehagymás galuska

Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki! Megéri.

Tovább


Kétsajtos kenyérlepény medvehagymával

Medvehagyma és finom sajtok. Mi más kell egy egyszerű, de finom vacsorához?recept főétel melegétel tészta kenyér medvehagyma cheddar mozzarella

A tavasz csalhatatlan jele, ha a piacokon felbukkan a medvehagyma. Vétek kihagyni ezt a rövid ideig elérhető finomságot. Például isteni feltét lehet egy kenyérlepényen. Nem is kell más mellé csak jóféle sajt. A cheddar markáns ízzel ruházza fel, a mozzarellától pedig olyan gyönyörűen folyós lesz.

recept főétel melegétel tészta kenyér medvehagyma cheddar mozzarella

Kétsajtos kenyérlepény medvehagymával

Tovább


Texasi zöldséges-rizses sertéshús

Egy Tex-Mex stílusú fogás, de magyar konyhához nagyon közelálló ízvilág. Egy gazdag egytálétel, erős fűszerezéssel, és sok finom zöldséggel.

Recept főétel melegétel egytálétel hús rizs sertés zöldség texas mexikó

Texasi zöldséges-rizses sertés

Tovább


Borsós-gombás pulykagombóc-leves

Lelkes húsevőként szívesebben eszem olyan zöldséglevest, amibe levesbetétként valami húsféle kerül. Rajongok a mindenféle gombócokért, finomabb, mintha egyszerűen főtt húst találnék a levesben. Manapság a leggyakoribb a májgombóc, pedig legalább annyira finom lehet egy húsgombóc is. Válasszunk egy kicsivel egzotikusabb alapanyagot, én most pulykacombot választottam. recept főétel melegétel leves gomba borsó gombóc húsgombóc pulyka

Borsós-gombás pulykagombóc-leves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.