Rakott sonkás csirke

Ha te is rendesen bevásároltál sonkából, akkor biztos maradt az ünnepről. Ennek a sonkának a felhasználásához adok egy zseniális receptet. Közel negyven éve ez családi kedvenc, és a húsvét elmaradhatatlan epizódja. A hagyományos sonka-sajt kombó már elcsépelt, de ez valami egészen különleges. A hús a sonka és a sajt egymás levében párolódik egy órán át. A sonka lágy ízt nyer a sajttól, a sajt átveszi a füstölt sonka erős, karakteres aromáit, a csirkébe pedig beleivódik mindkettő zamata. A sajt lágyan megolvadva mindent beburkol és összeragaszt. Mindezek megkoronázására egy mennyei szaft gyűlik össze a tál alján.recept melegétel főétel húsétel csirke mell sonka sajt

Rakott sonkás csirke

Tovább


Mozzarellávál töltött marharudacska

Egyszerűen is lehet fenséges ételeket készíteni. Finom, fűszeres marhahús, lágyan olvadó mozzarellával a közepében. Mi más kell még?
recept főétel húsétel melegétel marha rúd mozzarella

Mozzarellávál töltött marharudacska

Tovább


Sonkába burkolt csirke

Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.

recept főétel melegétel hidegétel húsétel csirke mell sonka sütőforma sajt

Sonkába burkolt csirke

Tovább


Töltött kápia paprika

Nem, most nem paradicsomszószban pároljuk, hanem finoman megsütjük. recept főétel húsétel töltött paprika sertés bacon

Töltött kápia paprika

Tovább


Grillsajtos fűszeres csirke

Szeretek azzal kísérletezni, hogy különböző alapösszetevők és fűszerek variálásával milyen új ízeket tudok létrehozni. Egy ilyen fogás általában egy hirtelen ötletből születik, hogy enni kellene valami finomat. Ilyenkor nem a szakácskönyvhöz, vagy egy kész recepthez nyúlok, hanem körbenézek a kamrában és a hűtőben, és engedek a hirtelen jött ötleteknek. Kísérletezés közben nagyon nem lehet mellényúlni, cserében sok finom vacsora született így. Ez a recept is így született. A végén bekerülő paradicsom és póréhagyma egy kis pikáns savanykás ízt csempészik az ételbe, de nem teszi lecsóssá.. A grillsajt sem sül meg, viszont jól megtartja formáját, nem kenődik el, így jól érvényesül az íze.recept főétel melegétel húsétel csirke grillsajt zöldség paradicsom

Grillsajtos fűszeres csirke

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.