Tolnai pecsenye

Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.

Tolnai pecsenye

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli

bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Játékos paradicsom
Macskaőrség: Cica és az autópálya
Napi videó:  Szomjas koala
Napi fotó: Piszokművészet

Tovább


Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Egy olaszos hangulatú fogás mesés ízekkel. recept melegétel főétel húsétel marha paradicsom spagetti gomba csiperke

Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Tovább


Padlizsánnal töltött karajzseb

A karaj kétség kívül az egyik legfinomabb sertéshús. Formája miatt tökéletesen alkalmas zsebes töltött hús készítésére. A padlizsán viszont jól megfűszerezve tökéletesen alkalmas a töltésre. Ha amúgy is készítünk Vinetta-krémet, töltsük meg azzal.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj padlizsán vienetta

Padlizsánnal töltött karajzseb

Tovább


Mázas csirkemell

A sül csirke nagyon közel áll a magyar ember szívéhez, pláne a gyomrához. Egy jó fűszeres sült csirkével a mennybe lehet röpíteni az embert. De ezt a hatást még lehet fokozni. Nálunk nem annyira ismert módszer, hogy a fűszerek egy vastag mázban lepjék be a csirkét. Sokkal több összetevő, sokkal gazdagabb ízek. A benne lévő cukor karamellizálódik, és gyönyörű, sötét, vöröses-barna, sűrű, vastag mázat kapunk. Igazi íz robbanás.recept főétel húsétel melegétel csirke mázas fűszeres

Mázas csirkemell

Tovább


Fűszeres sült répa

Egy hihetetlenül egyszerű, de tökéletes köret. A hosszú sütés alatt a répában a cukor karamellizálódik, és valami csodás aromákat hoz ki ebből az egyszerű zöldségből. Ráadásul olcsó, egészséges, és a gyerekek is szívesen falják. A maradék a délután folyamán elfogyott a tálból, az egész család elcsipegette.

Fűszeres sült réparecept főétel melegétel köret répa fűszeres sült

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.