Őzpástétommal töltött csirkemell-rolád

Az ünnepek előtt egy különleges recept, amely alkalmas az ünnepi asztalra. Igazán finom francia pástétomokat lehet vásárolni, tegyük ezzel különlegessé a fogást, most egy máj és őzhús  alapú finomság kerül a csirkemellbe. A többi csak ráadás.

Őzpástétommal töltött csirkemellrolád

Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
20-25 dkg őzpástétom
8 szelet császárhús
8 db mini Babybell sajt

zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. További fűszerezést nem igényel, az a pástétom dolga. A császárhúsról vágjuk le a bőrcsíkot, a sajtokat bontsuk ki a viaszból, és vágjuk félbe. A pástétomot törjük össze villával.

A hússzeleteket kenjük meg a pástétommal, mindegxikbe tegyünk bele egy két fél darab sajtot, majd óvatoan tekerjük fel. A végén szinte csomagolásként keresztben tegyünk rá egy szelet császárhúst, és a két végét hajtsuk a rolád alá.

Zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele egymás mellé a roládokat, fedjük le a tálat. 180 fokos sütőben süssük 40 percig, majd vegyük le a fedést, és addig süssük, amíg a császárhús piros ropogós lesz a tetején.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Miss Univerzum egykor és ma
Macskaőrség:  Kicsit furcsa macska  
Napi videó:  
A szépség, amit sosem láthatsz  
Napi fotó:
Megyek szörfözni

Tovább


Őszi rizottó

Egy klasszikus rizottó, egyszerű és könnyen elkészíthető fogás finom hússal és zöldséggel gazdagon.

Őszi rizottó

Tovább


Csirkés grillbatyu

Olyan szép meleg őszi napok vannak, hogy még szívesen grillezek odakinn. Ez a recept egy kényelmes fogás: a batyukat el lehet készíteni előre, és csak át kell párolni őket a parázs felett, vagy akár beáshatjuk a hamuba is. A hús megpuhul, de mellette a zöldségek kellemesen ropogósak maradnak.

Csirkés grillbatyu

Tovább


Rakott túrókrémes bundáskenyér

Mi magyarok általában a klasszikus sós bundáskenyeret esszük, pedig az édes verziója is legalább olyan finom. Ha valamilyen finomsággal rétegelve tűzálló tálba rakjuk, egy isteni egytálétel lesz belőle. Ez most egy édes túrókrémes változat.

Rakott túrókrémes bundáskenyér

Tovább


Gorgonzolás Chicche

A Gnocchi mint étel egy igen ősi forma, amelyek kicsiny és gömbölyded formájúak, általában gabonalisztet, burgonyát, száraz kenyeret, gumós és más zöldségeket tartalmaznak. Olaszországban a Gnocchi di patate, azaz a krumplis gnocchi a legismertebb. Egy nagyon kedvelt fogássá vált 1880-tól amikor megjelent az európai piacokon az Amerikában termett burgonya. Miután felfutott a helyi termesztés, egy mindenki számára elérhető ízletes étellé vált.

A nagyobb méretű gnocchi kisebb testvére a chicche (ejtsd kikke). Apró golyócskák, körülbelül csicseriborsó méretűek. Nagy testvéréhez hasonlóan használható. Most egy isteni pikáns verzióját mutatom meg. Gyors egyszerű recept.

A gorgonzola nagy kedvencem: a kékpenészes és a camembert jellegű sajtok legjobb tulajdonságait egyesíti. Egy tökéletes ízkavalkád, amelyből fantasztikus mártást lehet készíteni.

recept főétel tészta melegétel chicche gnocci gorgonzola

Gorgonzolás Chicche

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.