Sonkás-gombás  gombóc

Nagyon szeretem a sós, elsősorban a húsos gombócokat, Szinte bármilyen húsfélével tölthető, ami egy kis zöldséggel lazítható. Ez a sonkás-gombás gombóc azért készült, mert előző este a pizza készítés során megmaradt sonka és párolt gomba is.

recept főétel melegétel tészta gombóc sonka gomba

Sonkás-gombás gombóc

Tovább

hirdetés

Töltött csirkemell-zseb

Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.

A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.

Töltött csirkemell-zseb

recept melegétel főétel húsétel csirke csirkemell zseb töltött sonka

Tovább


Sonkás gombóc

Érdekes módon Magyarországon leálltunk az édes gombócoknál, nem igazán terjedtek el a sós, zöldséggel vagy hússal töltött változatok. Pedig ezek legalább annyira finomak. Kezdjük a legegyszerűbb, mégis finom verzióval. Nem kell hozzá más, csak egy kis főtt sonka.

Recept főétel melegétel tészta étel húsétel sonka gombóc krumpli

Sonkás gombóc

Tovább


Sonkás krumplipüré

Egy roppant egyszerű trükk, amellyel fel lehet dobni egy egyszerű krumplipürét. És még sonka sem kell hozzá.

Mindössze csak némi sonka-főzőlére van szükségünk. A legjobb a friss, de elővehetjük a fagyasztóból a húsvétkor lefagyasztott főzőlét is. A krumplipüré teljesen hagyományos módon készül el, a trükk mindössze annyi, hogy víz helyett a sonka-főzőlébe rakjuk fel főzni. Főzés előtt mindenképpen ellenőrizzük, hogy mennyire sós a főzőlé, mert ezt vegük számításba a sózásnál. Ha a sonka nagyon sós volt, lehet, hogy higítani kell kevés vízzel. 

Az eredmény: egy pikáns, füstös sonkaíz, amely teljesen átjárja a pürét. 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Álom-ranch

Macskaőrség:   Építs macskafát

Napi videó:   Locsolóval játszik a jávorszarvas

Napi fotó:  Teve-verseny

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Csirkemell zengővárkonyi módra

Az egyik legnagyobb kedvencem, több mint harminc évvel ezelőtt ettem először egy remek étteremben. Ez az étel egy különleges kombináció, A Cordon Bleu izgalmas változata.

Csirkemell zengővárkonyi módra

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.