Az egyik legnagyobb kedvencem, több mint harminc évvel ezelőtt ettem először egy remek étteremben. Ez az étel egy különleges kombináció, A Cordon Bleu izgalmas változata.

Csirkemell zengővárkonyi módra

Komment 4 | Reblog! 0 |

Spárga sonkában

Címkék: recept, grill, bbq, barbecue, előétel, sörkorcsolya, húsétel, sonka, spárga

Használjuk ki a remek időt a grillezésre. Ismét egy minimalista receptet mutatok, amely egyszerűsége ellenére nagyon finom. Egyaránt alkalmas elegáns előételnek, sörkorcsolyának, egy grilltál egyik fogásaként, de csak úgy rágcsálni beszélgetés közben. Mert a kevés néha több.

Spárga sonkában: mennyei íz-kombináció.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Itt a jó idő, indul a kerti sütögetések szezonja. A grillezett sajt az egyik legfinomabb dolog, ám sajnálatos módon miután meglágyul, át is esik a rácson. Ez ellen csak úgy lehet tenni, ha a rács helyett valamilyen fémfelületre tesszük. De ezzel sajnos megfosztjuk a füst áldásos hatásától. Egy remek köztes megoldás, ha a sajtot valamilyen ehető anyagba csomagoljuk.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Borzavári csirke

Címkék: recept, főétel, melegétel, borzavári, csirke, sonka, répa, tejföl

Borzavár egy pici település a Bakony mélyén. A Zircről Porvára vezető úton bukkanunk rá. A község a Bakony szívében, Zirctől 4 km-re, a Pálihálási patak erdőtől övezett medencéjének lejtőjén fekszik. Nevét az egykor itt termesztett sok bodzáról, helyi nevén borza nyerte. A tiszta levegő, a közeli Kőris-hegy. Ez a fogás is magán hordja a Bakony néhány jellegzetességét.

Borzavári csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell,
50 dkg főtt, füstölt sonka,
50 dkg répa,
50 dkg gomba,
egy nagy fej hagyma,
só,
bors,
oregánó,
2 dl tejfel,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna,

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágom, és zsírjára sütöm. A zsiradékba rakom az apróra vágott hagymát. Kis dinsztelés után a karikára vágott répát is. Belerakom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom, megszórom oregánóval, majd belerakom a kockára vágott sonkát, és a felszeletelt gombát. Fedő alatt párolom. Elkeverek egy púpos teáskanál lisztet a tejfölben, kis vízzel folyósabbra keverem, és a ragura öntöm. Összerottyantom, és nokedlivel tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Sziget kastéllyal és ágyúval eladó

Szem-Szájnak gasztroblog:  Borzavári csirke

Napi videó:   Szellemautó

Napi fotó:  Tüzes rózsa

Macskaőrség:   A macskák vírus-videót néznek 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komment 0 | Reblog! 0 |

Húsvét után -  ha rendesen bevásároltunk – akad a hűtőben egy kis maradék sonka. Ezt érdemes mihamarabb felhasználni, de nem árt a húsvéti gyomorterhelés-próba után egy könnyedebb vacsora. Erre tökéletes ez a könnyű, mégis ízgazdag saláta.

Várkert-saláta

Hozávalók:
2 Vilmos körte
1 csomag retek
15 dkg főtt sonka
5 dkg tetszőleges kék sajt

Elkészítés:
A körtét és a retket megmossuk és felszeleteljük, és a tálra halmozzuk. A sonkát felkockázzuk, és a halomra szórjuk. Végül rátördeljük a kéksajtot.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A misztikus karikapörgetés

Napi videó:   Hogyan lesznek a hajléktalanok láthatatlanok

Napi fotó:  Nem szívbajos

Macskaőrség:   Macskacsali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komment 0 | Reblog! 0 |

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.