Soksajtos rakott kenyér

Cheddar, mozzarella és rengeteg fokhagyma.

Nagy rajongója vagyok a bundás kenyérnek, de valljuk, egy kor felett már elég nehéz étel estére. A felszívott olaj megterheli a gyomrot. Ezért kísérletezem újabban a rakott kenyérrel, amely kiváló alternatívákat kínál. Ebben a receptben is a tojás másodlagos, a finom sajtok dominálnak. A lényeg, hogy ne sajnáljunk semmit belőle.recept melegétel tészta bundáskenyér sajt cheddar mozzarella fokhagyma

Soksajtos rakott kenyér

Tovább


Krémsajtos-marhahúsos lepény

Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Marhahúsos lepény

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só

10-15 dkg friss krémsajt

2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék

bors
15-20 dkg félkemény sajt


Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.

Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

 recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Nehéz a villanyszerelők élete
Macskaőrség:   Mondjad: Mama!
Napi videó:  400 év határváltozásai
Napi fotó: Egy könnyű smink

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Tovább


Túrós dödölle

Dödölle, ez a régi falusi étel sajnos kikopott a konyhákból. Ennek egyik oka, hogy annak idején sok paraszti ételt lenéztek, erre a sorsra jutott a dödölle is. A másik ok, hogy elkészítése során két ember is kell hozzá, és egy kis izommunka. De ezzel le lehet tudni a a kalória bevitel egy részét.

A dödölle általában köret, ritkábban sós egytálétel. Pedig lehet édesen is enni. Itt egy remek túrós recept. Aki akarja sósan, szalonnával, aki akarja, édesen, cukorral eheti.

Recept főétel melegétel népi tészta dödölle túró tejföl

Túrós dödölle

Tovább


Medvehagymás tojásos nokedli

Ne hagyd ki, megéri. A legautentikusabb tavaszi ételt is lehet überelni.

Tovább


Húsvéti sonkás táska

Húsvét utánra még egy recept a maradék sonkához, amely magába foglalja a húsvét összes ízét. Bár alapjában véve maradékmentő recept, de természetesen az év bármely szakában is elkészíthető frissen vásárolt sonkából. Nem igényel különösebb ügyességet, de egy ilyen derelye-vágóval sokkal gyorsabb. Gyorsan összedobható vacsorára, de tökéletes szendvics lehet egy kirándulásra is.Recept tészta táska sonka tojás torma húsvét

Húsvéti sonkás táska

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.