Télikörtés pite

A csodás ízű, zamatos téli körte sok mindenre jó. Egy finom pitéhez is tökéletes Ennek a pitének a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.

recept sütemény pite körte téli puding

Télikörtés pite

Tovább


A pitesütés egy magasabb szintje

Hogy a süti a tányéron se legyen unalmas.dizájn pite sütemény

Tovább


Amikor építészmérnök készít süteményt

Algoritmus tervezte az új rubincsokoládéból készült süteményt.dizájn sütemény rubin csoki építész tervez

Tovább


Legszebb piték

A pite egy gyors és egyszerű sütemény, de akkor az igazi, ha még szép is. Karin Pfeiff Boschek süteményei már igazi műalkotások.dizájn sütemény pite

Tovább


Mézes-diós almás pite

Mert minden finomságot lehet még fokozni.

Az almás pite az egyik legalapvetőbb magyar édesség. Van, aki nyersen teszi bele az almát, és a kisülő levét kenyér vagy kekszmorzsával szívatja fel. Én inkább dinsztelve szeretem beletenni az almát, a fölösleges lé eltávozik, nem vastagítom más anyagokkal a tésztát. Elvégre minél vastagabb az almaréteg, annál jobb. De ezt a finom sütemény is lehet még izgalmasabbá, még jobbá tenni. Ez egy ilyen recept.

recept sütemény pite alma dió méz

Mézes-diós almás pite

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor,
2 dl tejföl,
55 dkg liszt,
1 sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor,
1 tojás,
citromhéj,
pici só,

Töltelék:
15-20 dkg darált dió,
1,5-2 kiló alma hámozva, reszelve, dinsztelve cukorral, fahéjjal,
néhány evőkanál méz

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, a többi hozzávalóval egyenletes állagúra gyúrom. Hűtőben pihentetem egy órát. Két részre osztom, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtom az egyik felét. A tepsit vajazom, lisztezem. Az első tésztalapot beleteszem

A tésztalapra rászórom a darált diót, majd mintha firkálnék, rácsorgatom a mézet. Utána elterítem rajta az almát. A tészta másik felét is kinyújtom, és lefedem vele. Fél diókkal, és a maradék tésztából szaggatott figurákkal díszítem. Villával megszurkálom a tetejét, megkenem tojással.

Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt elkészül.

recept sütemény pite alma dió méz

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Toochee blog:  Késangyal
Macskaőrség:  Miért forognak a kerekek?
Napi videó:  Új dominó-döntés világcsúcs  
Napi fotó:
Három ártatlan

 

 

Tovább

«
123

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.