Egy kis kézügyességet igénylő, de ennek ellenére könnyen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás, ami melegen és hidegtálon tálalva is isteni finom.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj sonka sajt rolád

Sajtos sonkás karaj-rolád

 

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
25-30 dkg főtt füstölt sonka
25-30 dkg cheddar sajt
1 kis fej hagyma

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és hosszában magunk elé fektetjük. Oldalról, körülbelül egy centiméterrel a vágódeszka felett elkezdjük bevágni a húst.  Mielőtt levágnánk szeletnek, kb. 1 centiméterrel a másik oldala előtt álljunk meg, és görgessük tovább a hústömböt, így folyamatosan vághatjuk egy kb. 1 centiméter vastag nagy lappá. Addig csináljuk, amíg a tömb el nem fogy.

Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, a felső oldalát kenjük meg vékonyan – ízlés szerint édes vagy csípős – paprikakrémmel. Borítsuk be az egészet vékonyra szeletelt főtt sonkával, majd vékonyra szeletelt sajttal. Végül az egészet óvatosan és szorosan tekerjük fel, hogy egy nagy roládot kapjunk.

Kevés zsiradékot tegyünk egy tepsibe, karikázzunk fel egy fej hagymát, és szórjuk a tepsi aljára. Fektessük rá a roládot. és fedjük le. Kb 60. perc után ellenőrizzük, hogy átsült.  Ha kész vegyük le a fedést és süssük pirosra.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.