Padlizsánnal töltött karajzseb

A karaj kétség kívül az egyik legfinomabb sertéshús. Formája miatt tökéletesen alkalmas zsebes töltött hús készítésére. A padlizsán viszont jól megfűszerezve tökéletesen alkalmas a töltésre. Ha amúgy is készítünk Vinetta-krémet, töltsük meg azzal.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj padlizsán vienetta

Padlizsánnal töltött karajzseb

Tovább


Gombás hagymába temetett karaj

A magyar konyha talán legalapvetőbb alapanyaga a hagyma. Nyersen, párolva, sütve, bundázva, grillezve, vagyis mindenféle módon fogyasztjuk. Szinte nem lehet túl sok belőle. Ezek után nem is meglepő egy olyan fogás, ahol a hús valósággal el van temetve a hagyma alá: minden szelet húsra egy fej hagyma jut.recept főétel melegétel húsétel karaj hagyma gomba temetett

Gombás hagymába temetett karaj

Tovább


Magyaros májjal töltött karaj

A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.

Tovább


Görög töltött karajzseb

Az ÁFA- csökkentésnek hála jelentősen leesett a sertéshús ára. A korábban drágának számító karaj is elérhetővé vált. Volt, ahol akciósan 1000 forint körül lehetett hozzájutni. A piacot és a húsárakat látva rögtön beugrott egy régi emlék, egy kellemes görög töltött fogásról. Rögtön adta magát a lehetőség, hogy újra elkészítsem karajból.

recept főétel melegétel húsétel sült görög karaj zseb

Tovább


Mangalica duplán

Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.

Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.

A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.

Mangalica duplán

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.