Gombás-húsos rakott kelbimbó

A kelbimbó az egyik olyan étel, amit lassan szeret meg az ember. A szervezetnek fel kel nőnie hozzá, hozzá kell szoknia a viszonylag erősebb aromájához. De igazán megéri, mert levesekben, köretnek párolva, rakott ételek alapjának is nagyon finom. Én - és a fiam is - még főzés közben is szívesen elrágcsálunk 1-2 darabot nyersen.

Most egy idő- és eszközigényesebb fogást mutatok. Az időt a sok előkészítés viszi el, a különböző hozzávalókhoz bizony öt különböző méretű edény kell, és végül a hatodik nagy edény az elkészítéshez. Vagyis készüljünk arra, hogy sokat kell mosogatni. De a végeredmény érdekében mindenképp megéri.
recept melegétel főétel kelbimbó gomba sertés rakott

Gombás-húsos rakott kelbimbó

Tovább


Töltött kápia paprika

Nem, most nem paradicsomszószban pároljuk, hanem finoman megsütjük. recept főétel húsétel töltött paprika sertés bacon

Töltött kápia paprika

Tovább


Gombás-paprikás tokány

Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.

Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

Gombás-parikás tokány

Tovább


Szaftos fokhagymás szelet

Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb

Fokhagymás szaftos hús

Tovább


Dévényi kakukkfüves sertésszelet

Szlovákiai nyaralás után egy helyi ihletésű recept. Igazi nyári fűszeres ragu, sok friss hagymával és paprikával, gombával és sonkával. Nem egy túl könnyű fogás, de az ízek magukért beszélnek.

Dévényi kakukkfüves sertésszelet
Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.