Vásári forgatagban jártunk, szeretem a klasszikus lacikonyhát, a mozgó kifőzdéket, a finom húst kínáló sütödéket. Egyiknél egy fűszeres, igazi magyaros fogásra bukkantam, semmi extra nincs benne, csak egyszerűen tökéletesen van összeállítva. Nem volt nehéz összeállítani a receptet.
Vásári csirke
Hozzávalók:
80 dkg filézett csirkemell
1 szál füstölt kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 nagy paradicsom
1 kisebb fej fokhagyma
só
bors
zsiradék
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát és a paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd rárakjuk a csirkét, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, kifehéredésig állandóan forgassuk. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, óvatosan átforgatjuk, fedő alatt 10 percig pároljuk. A paprikát is hozzáadjuk, óvatosan átkeverjük, további 10 percig pároljuk, majd a paradicsomot is beletesszük. Felforraljuk és már kész is. Ha sok a leve, kicsit elfőzzük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.