Ha tavasz, akkor medvehagyma. Annyi minden finomságot lehet belőle csinálni, de nálam az első csomagból mindig pogácsa készül. Ez egy egyszerű de nagyon finom túrós változat.recept tészta pogácsq medvehagyma túró

Túrós-medvehagymás pogácsa

 

Hozzávalók:
1 csomag medvehagyma
50 dkg liszt
30 dkg túró 
1 tojás
20 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
3 teáskanál só
0.5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
 

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral megfuttatjuk a tejben. A medvehagymát megmossuk és felcsíkozzuk.

A liszthez hozzáadjuk a túrót, a tojást, a megolvasztott vajat, a tejfölt, és a sót, az élesztőt, és tésztát gyúrunk belőle. A végén hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, és óvatosan beledolgozzuk. Félórát pihentessük hűtőben.

A tésztát nyújtsuk ci centiméter vastagságúra. A tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással, majd kiszaggatjuk a pogácsákat.

Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokon, 10-12 percig sütöm.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.