Tormás túrókrém, vagy röviden a tormakrémet imádom, legismertebb az ezzel töltött sonkatekercs, vagy sajttekercs. Meglepően sok recept létezik rá, van savanyúbb, édesebb, krumplival, tejjel, A hidegkonyhai szakácskönyvekben is többféle recept van. De csak az egyik ízt szeretem, egy nem túl aromás, pikáns, kissé édes, selymes krémet. Nemrégiben végre ettem egy finomat, és úgy döntöttem, megpróbálom kitalálni az összetevőket és az arányokat. Néhány kísérlettel sikerült kikevernem azt az ízt, amire mindenki elégedetten csettintett. Minden csak az összetevőkönés az arányokon múlott, elkészíteni már gyerekjáték.

recept hidegkonyha krém torma túró sonka

Tormás túrókrém

 

Hozzávalók:
50 dkg túró
12 dkg majonézes torma
1 dl 30%-os tejszín
3 teáskanál porcukor

Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű: tegyük mindent egy késes mixerbe, és veressük addig, amíg könnyű homogén krém lesz belőle. Ez a mennyiség csak nagyobb gépbe fér bele, nyugodtan felezhetjük és kikeverhetjük.

Ezek után ehetjük bármilyen formában, nyomhatjuk sajtos kekszre, tölthetjük sonka vagy sajttekercsbe, rózsaként nyomva díszíthetünk vele. De a legjobb, ha rusztikus molnárkába téve, sonkás-tormás molnárkát készítünk.

Rusztikus Molnárka recept

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.