A csodás ízű, zamatos téli körte sok mindenre jó.  Egy finom pitéhez is tökéletes Ennek a pitének a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.

recept sütemény pite körte téli puding

Télikörtés pite

 

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál reszelt citromhéj

Töltelékhez:
1 kg tisztított, meghámozott, reszelt téli körte
1/2 citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz
zsír
zsemlemorzsa
Tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. A körtét a cukorral, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, a felét egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával.
A citrom levét elkeverjük a párolt körtével, elkeverjük benne a pudingot, és a tésztára terítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, tetszés szerinti mintában behasogatjuk, hogy a gőz távozni tudjon. Ráterítjük a töltelékre, és a széleit összenyomkodjuk. Ha a maradék tésztát nem lopkodták el a gyerekek, akkor kivágóval díszítést készíthetünk a tortára. Felvert tojással megkenjük.
Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt elkészül.

recept sütemény pite körte téli puding

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept sütemény pite körte téli puding