Utóbbi időben a család nagy kedvence lett a kacsamáj, persze nem a hízott (és drága) kacsamáj, hanem a normális,  egészségesen tartott fajta. Teszem hozzá joggal, mert rendkívül ízletes, porhanyós, igazi csemege. Érdekes módon az utóbbi időben hasonló áron lehet kapni mint a csirkemájat. Íze állaga a csirkemájhoz hasonló, ám mérete jóval nagyobb.

A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de azt a módszert már sokkal kevesebben ismerik és alkalmazzák, hogy az áztatáshoz használt tejet felhasználják a pároláshoz, és végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.

Tejben sült kacsamáj

Hozzávalók:
0,5kg kacsamáj
2 nagy fej hagyma
2-3 tv parika
2-3 piros kápia paprika
4-5 gerezd fokhagyma
kacsazsír
tej

bors

Elkészítés:
A kacsamájat megtisztítom, és 2-3 órára a fele fokhagymával annyi tejbe áztatom, amennyi éppen ellepi. A hagymát szálasra vágom, a paprikát karikára vágom, a fokhagymát vékonyan felszeletelem.

Kacsazsíron megdinsztelem a hagymát és a maradék fokhagymát, ráteszem a paprikát, a májat, borssal megszórom, majd a tejjel is nyakon öntöm. Fedő alatt párolom, néha óvatosan megkeverve. Ha puha, leveszem a fedőt, megsózom és elforralom a levét, hogy csak a zsiradék maradjon. Most frissensült bagett-tel kínáltam.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A mágneses termeszek monolitjai

Napi videó:   Folyékony száj

Napi fotó:  Homokozni a tengerparton

Macskaőrség:   Első találkozás

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...