A darált húsból készült húsmassza az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában mégis a legtöbben nem léptek túl a fasírt/Stefánia vagdalt megszokott recepteken. Pedig éppen formázhatósága, gyúrhatósága miatt ad lehetőséget, hogy elengedjük a fantáziánkat. Gyúrhatunk belőle bármilyen formát, tölthetünk vele zöldségeket, de akár más húsokat is.  Ez a recept nagyon egyszerű, alig kíván plusz munkát, mégis egy teljesen más karakterű fogás születik belőle.

Talpas-sipkás fasírt

Hozzávalók:
kikevert fasírt-hús
nagyfejű (nem óriás) csiperkegomba
szeletelt cheddar sajt

Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk a tönkjét kitörjük. A gombafej belsejébe tömjünk annyi húst, hogy szép gömböt alkosson a gombával együtt. Legegyszerűbb ha kézzel formázunk egy megfelelő méretű fasírtgolyót, és azt óvatosan belenyomkodjuk a gombafejbe.  

Terítsünk a tetejére egy szelet cheddar sajtot.

A gombafejeket állítsuk egy kizsírozott tűzálló tálba, és addig süsük, ameddig a sajt szépen megpirul a tetején.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Franciaágy a moziban

Napi videó:   Nem semmi ugróbajnok

Napi fotó:  Megfagyott Multnomah-vízesés

Macskaőrség:   A szervál vadászik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...