Ha nincs kedvünk vagy időnk pepecselni, mégis valami finom ebédre vágyunk. A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, csak minimális fűszerezésre, és egy ízletes ágyra van szükség.

recept főétel húsétel soka gomba

Szűzérme ínyenc ágyon

 

Hozzávalók:
70-75 dkg szűzpecsenye
10 dkg zsírosabb füstölt sonka
75 dkg barna csiperke
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma,

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A sonkáról leválasztom a szalonnarészét, apró kockákra vágom, a húsos részét felcsíkozom. A szűzpecsenyét megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felkockázom, a gombát felszeletelem.

 A sonka szalonnáját zsírjára sütöm. Ha nem volt elég zsíros a sonka, kevés zsiradékkal pótolom. Rászórom a sonkát, a kockára vágott hagymát. A felvágott szűzérméket sózom, borsozom és a sonkás-hagymás ágyra teszem. Fedő alatt puhítom, mikor félig puha ráöntöm a szeletelt gombát. Fedő alatt párolom, néha óvatosan megkeverem. Végül fedő nélkül kicsit rápirítok.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.