Szintén a páromé az érdem, vasárnap reggel kijelentette, ismét kísérletezni fog rajtunk. Én természetesen nem álltam ellen. Ebből is látszik bölcsességem határtalan :-)

Sajtos csirkemell, formában sütve

Hozzávalók:

50 dkg kockára vágott csirkemell,
20 dkg fürtölt sajt kockára vágva,
bacon szalonna (amennyi a forma kibélelésére elég),
só,
bors,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
10  dkg reszelt sajt

Elkészítés:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal  10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst, sajtot a masszába keverjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk,  kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.

A tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Tálaláskor a formából kiborítjuk, szeleteljük.

Ha szeretjük a ropogósra sült bacon szalonnát, akkor a sütés előtt ne kenjük tejföllel és ne szórjuk meg sajttal a tetejét, hanem a sütés végén borítsuk ki a formából egy tepsire és pirítsunk rá az aljára is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nem egy egész erdő, egyetlen fa

Napi videó:   A rosszindulatú virtus néha visszavág

Napi fotó:  A romlás virágai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...