Az alkohol igazi ünnepe, az igazán kemény emberek csemegéje. Hogy miért az erős embereké? Lélekben erőseké. Mert óriási erő kell ellenállni neki. Ez a

Rumos köcsög.

Hozzávalók:
Szép nagy köcsög
gyümölcs
cukor
rum
türelem
még türelem
mondom sok türelem!

Elkészítés:

Vegyünk egy szép nagy köcsögöt, ha jót akarsz magadnak, három literesnél ne legyen kisebb. Nagyon fontos, hogy belül mázas legyen, és a máz  ne legyen megrepedve. Amennyiben nincs ilyen köcsögöd megfelel bármilyen jól zárható nagy befőttes üveg. A legpraktikusabb a csatos üveg, én is ezt használom. Mossuk ki jó alaposan.

Eljött az első gyümölcs, az eper szezonja. Mossuk és tisztítsuk meg, na nagyobb vágjuk fel. Tegyünk belőle egy réteget a köcsögbe, cukrozzuk meg, újabb réteg újabb cukor. Ne legyünk mohók az üveg 10-15 százalékánál ne tegyünk többet. Töltsünk bele annyi rumot, hogy ellepje.

Aztán jön a cseresznye. Mossuk meg, magozzuk ki. Tegyünk belőle egy réteget a köcsögbe, cukrozzuk meg, újabb réteg újabb cukor. Végül Töltsünk bele annyi rumot, hogy ellepje.

Aztán jön a málna…

A meggy…

A ribizli…

És járjunk el így egész nyáron ősszel. Kerüljön bele egyik gyümölcs a másik után. Amikor ősszel már nincs több gyümölcs, zárjuk le.

És ezután jön az utolsó összetevő: a türelem. Hagyjuk békén egészen karácsonyig. Mert érnie kell, sokat, nagyon sokat. A legbiztosabb megoldás, ha eldugod olyan helyre, ahol véletlenül sem találod meg. Állíts be a mobilodon egy figyelmeztetést magadnak december 24-e délutánjára: „Most ideje elővenni, a rumos köcsögöt.” Ha már feldíszítetted a fát, fog a köcsögöt, és egy kanalat, és ülj le a fa alá.  Óvatosan nyisd fel. Néhány percig engedd át magad az élvezetnek. Egyél pár kanállal. Ne többel! Mert ha mégsem tudsz neki ellenállni, arra riadsz fel, hogy a gyerek ráz, menni kell dolgozni, január harmadika van.

Bizonyíték, hogy mennyire kemény vagyok. Ezt még tavaly csináltam, és még mindig megvan. A nyári bulira szánom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Gavin, a fotómodell hal

Napi videó:   Hullámlovaglás az utcán

Napi fotó:  Titokzatos utas a buszon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...