Vettem, feldolgoztam, vétek kidobni a maradékot.
Hétvégén nagyobb társaságot láttam vendégül, csevapcsicsát , pleskovicát, és hamburgert sütöttem roston. Nagyobb mennyiségű marhahúst vásároltam, és egyszerre dolgoztam fel az egészet. Megtisztítottam, levágtam a hártyás részeket, kivágtam az inakat, és daráláshoz felkockáztam a húst. A leeső hulladék nagy, húscafrangokkal borított halmot alkotott. Morogtam magamban, hogy ennyi húsból már leveset lehet főzni. Ekkor villant be az ötlet.
Ennek a halomnak is talán a közel a fele hús, ami felhasználhatatlanul rátapadt az ehetetlen inakra és hártyákra. A kifilézett csirkemell csontjaiból remek levest szoktunk főzni. Ugyanígy készül finom csontleves marha vagy sertéscsontokból. Miért is ne lehetne ebből levest főzni?
Így is tettünk. Teljesen hagyományos módon marhahús-levest készítettünk. Amikor elkészült, kiemeltük a húsos darabokat, aminek a kutya nagyon örült. A levest átszűrve tálaltuk.
Igen finom leves készült a hulladékból. Ami csak látszólag volt hulladék, mert egy kis odafigyeléssel a korábban kutyáknak vetett anyagból ízletes fogás készült.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Kicsit őrült orosz vattacukros
Napi fotó: Az idő mindent megtör