Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, vagy karaj
30 dkg főtt, füstölt comb
30 dkg barna csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
2 húsos paprika (lehet színes)
só,
bors,
kakukkfű,
paprikakrém,
babérlevél
2 dl száraz fehérbor
olaj, liszt
Elkészítés:
A hagymát szálasra, a paprikát karikára, a füstölt-főtt húst vékony csíkokra vágjuk, a gombát szeleteljük.
A húst szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
A visszamaradt zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, egy teáskanál Édes Anna paprikakrémet (ízlés szerint édeset vagy csípőset). Megszórjuk egy teáskanál kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a füstölt-főtt húst, felöntjük a fehérborral. A ragura visszarakjuk az elősütött hússzeleteket és fedő alatt készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Nappaliból úszómedence
Napi videó: Warsó egy percre minden évben meghal
Napi fotó: Az az isteni menetszél
Macskaőrség: Aki tigrist tart otthon