Az unalmas kakaós csiga után jöjjön valami sokkal finomabb és látványosabb sütemény.          

Mogyorós forgó

Hozzávalók:
1,5 dkg élesztő
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 vaniliáscukor
0,5 kg liszt
1,5 mk só
2 evőkanál zsír

mogyorókrém

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejjel felfuttatom. A liszttel elkeverem a cukrot, a vaniliáscukrot a sót, és elmorzsolom benne a zsírt. hozzáadom a megfuttatott élesztőt, és tésztát gyúrok belőle.

A tésztát 2:1 arányú kb. téglalappá nyújtom. Az egyik felét megkenem mogyorókrémmel.

Ráhajtom a tészta másik felét.

A tésztát kb. 1-1,5 centiméter széles csíkokra vágom.

A tésztacsíkot megsodrom.

A sodrot tésztát feltekerem.

Az elkészült és sütőlapra fektetett forgókat kelesztés után 160 fokos sütőben világos barnára sütöm.

 

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Akvárium kerítés

Napi videó:   Híradós bakik 2013

Napi fotó:  Maradvány a gengszterkorszakból

Macskaőrség:   Leselkedő macskák

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...