A magyar konyhának kevesebb ikonikus tavaszi fogása van, mint a tojásos nokedli friss fejes salátával. Klasszikusan egyszerű recept mégis egyszerűen zseniális. De még ezzel is el lehet játszadozni a konyhában.

Egy hónappal ezelőtt a bográcsban főtt marhalábszár pörkölt mellé már kipróbáltam a medvehagymás galuskát. Annyira ízlett mindenkinek, hogy adta magát, hogy ezzel nem ér véget ennek a köretnek a karrierje. Rögtön eszembe jutott, meg kell próbálni  a medvehagymával készült tojásos nokedlit. Az ötletet hamar tett követte, és nem bántam meg a kísérletezést.

A recept mindössze abban különbözik a klasszikus tojásos nokedliétől, hogy a még nyers galuskatésztába szárától megfosztott, finomra vágott medvehagymát tettem. Innentől a recept változatlan. Óriási sikert aratott, az a kis plusz íz nagyon feldobta.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az Amazonas esőerdő mélyén

Napi videó:   Az Operaház új imázsfilmje

Napi fotó:  Medve körtánc

Macskaőrség:   Vajon melyik a legjobb macskazúg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...