Sajnos túl rövid a medvehagyma szezon ezért érdemes ezt a körülbelül egy hónapnyi időt kihasználni. Ez a zöld és fokhagymás kevert íz rengeteg ételt tud feldobni.

Kihasználva  a hétvégi jó időt, vasárnap bográcsban pörköltet főztünk. Finom marhalábszár, sok pirospaprika, és némi vörösbor együtt egyszerűen csodákra képes. Köretként galuskát terveztem hozzá. Ép végeztünk a tészta kikeverésével, amikor beugrott az ötlet. A hűtőből előkaptam egy kis csokor medvehagymát, a szárról letéptem a levélrészt, és a harsogó zöld leveleket egészen finomra vágtam. folyamatosan adagolva hozzákevertem a tésztához annyit, amennyi szemre gusztusosnak tűnt. Ezek után pont úgy min máskor, kifőztem a galuskát. Az eredmény önmagáért beszél.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hihetetlen yacht

Napi videó:   Korfu éjszaka

Napi fotó:  Szivárvány bicikliverseny

Macskaőrség:   Cicaszaurusz Rex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...