Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.

Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.

A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.

Mangalica duplán

 

Hozzávalók:

mangalica karaj

friss, puha, mangalica kolbász

apró bacon kocka

bors

zsiradék

Elkészítés:

A kolbászról lehúzzuk a bőrét, és villával krémesre törjük. A karajból két centi vastag szeleteket vágunk, sózzuk, és a közepébe a lehető legnagyobb zsebet vágjuk. A zsebet telenyomkodjuk a kolbásszal, összetűzzük.

A tálat kikenjük a zsiradékkal, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket. megszórjuk őrölt borssal, és az apró kockára vágott baconnal. Lefedjük, és 180 fokon egy órát pároljuk. Majd a fedelet levéve pirosra sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Ha hiszed, ha nem: ezek gombák

Macskaőrség:  Ilyen lehet a macska-mennyország

Napi videó: Izlandon kicsit fúj a szél

Napi fotó: Meglepetés a tengeralattjárón

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...