Néhány héttel ezelőtt sikert aratott a Rózsa-rizs, ezért most egy másik színes ötletemet osztom meg, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 

Másik kedvencem a Mályva-rizs, amely kékes-lilás színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején megtisztított, és nagyobb darabokra vágott, lilakáposztát teszünk. Főzés közben a káposzta megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a káposzta darabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a káposztához közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. Tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A legmocskosabb verseny

Napi videó:   Majdnem baleset

Napi fotó:  A háború lényege

Macskaőrség:   Csináld magad: macskasátor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...