Sokak számára meglepő, de nem csak gyümölcsből lehet lekvárt főzni. Ezt általában nem vajas kenyérre kenjük (bár azon is finom), hanem inkább főételek remek kísérője. A pikánsan elkészített édes, fűszeres zöldséglekvár megvadíthatja a legegyszerűbb sült húsokat is, de egy vadhús mellé az igazi. Érdemes egy nagyobb mennyiséget csinálni, és dunsztban elrakni.

Lilakáposzta lekvár

Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta apró szálasra vágva
1 nagy fej lilahagyma szálasra vágva
2 db körte, hámozva kockára vágva
1 dl vörösbor ecet
2 dl száraz vörösbor
2 rúd fahéj
10 dkg cukor
1 ek. olíva olaj

Előkészületek:
A lilakáposztát apró szálasra vágom.
A lilahagymát szálasra vágom.
A körtét meghámozom és kockára vágom.

Elkészítés:
A hagymát az olajon megdinszteljük, felöntjük az ecettel, borral, elkeverjük a cukrot benne, felforraljuk.

Majd belerakjuk a fahéjat, káposztát, körtét.

Újra forrás után kislángra tesszük, egy órán keresztül, illetve puhulásig főzzük. Ha elfövi a levét, kis vízzel pótoljuk. A végén kivesszük a fahéj rudakat, majd merülő-mixerrel pépesítjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Legveszélyesebb függőhíd

Napi videó:   Baleset a delfináriumban

Napi fotó:  Csak egy harapást

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...