Juhtúrós-medvehagymás pogácsa
0.5 dl tej
2,5dkg élesztő
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
30 dkg juhtúró
1 tojás
20 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
3 teáskanál só
1 csomag medvehagyma
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral megfuttatom a tejben. Hozzáadom a lisztet, túrót,
tojást, a megolvasztott vajat, a tejfölt, és a sót, és tésztát gyúrok belőle. Amikor kész, hozzáadom az apróra vágott medvehagymát, és óvatosan beledolgozom. Félórát pihentetem.
Centi vastagságúra nyújtom. A tetejét bevagdosom, megkenem tojással, majd kiszaggatom a pogácsákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 percig sütöm.
Veszedelmesen gyorsan elfogy még melegen, ezért csak óvatosan vele, különben nem alszunk az éjszaka.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee: 15 ékszer, amit egy jó könyv ihletett
Macskaőrség: Most kaptam frászt!
Napi videó: Meglepetés lékhorgászat közben
Toochee-fotó: Lepillantani a peremről