Idén szerelmese lettem a kápia paprikának, ősszel rengeteget vettem belőle. Előbb pirosat, majd az ősz vége felé zöldet is. Vastag húsú, kemény, igen ízletes paprika. Hamar eszembe jutott, hogy ezeket a tulajdonságokat ki kellene úgy is használnom, hogy megtöltöm a paprikát. Így született a recept.

Hússal töltött kápia-paprika

Hozzávalók:

Zöld kápia paprika (de akár lehet piros színű is)
főtt tarja
bekevert fasirthús
kevés zsiradék

Elkészítés:
A paprikákat vágjuk félbe és tisztítsuk meg. Egy maréknyi fasírthúsból formázzunk kúpot, és igazítsuk hozzá a paprika alakjához úgy, hogy megpúpozva illeszkedjen bele.

A tetejére terítsünk egy fél szelet főtt tarját.

Kevés zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat, egymás mellé fektessük le a parikákat. Közepes sütőben kb. 30 percig süssük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Lángot okádó Sárkány-híd

Napi videó:   A nap idiótája

Napi fotó:  Ha már karácsonyfa, legyen nagy

Macskaőrség:   Szuper Mario macskaház

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...