Szilveszter után vendégek érkeztek hozzánk vacsorára. Először valami könnyűt szerettünk volna készíteni (a nehéz ünnepi ételek után), de ahogy alakult az étel receptje, a hozzávalók listája egyre gazdagabb lett. Innen kapta végül a nevét is. Az íz kavalkád valóban páratlanul gazdag lett.


Gazdag csirke

Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell
10-15 dkg füstölt sajt
3-4 dl tejszín
apróra vágott bacon
körte dzsem
1 alma
8-10 szem aszalt szilva
1 dl fehérbor
1 teáskanál cukor
vaj
olaj
fahéj,

Elkészítés:
A csirkemelleket besóztam, és szerecsendióval meghintettem, majd kevés olajjal nyakon öntve pácolódni hagytam egy órát. Olajon elősütöttem a hús mindkét oldalát, majd felöntöttem 1-2 dl fehér száraz borral, beleraktam egy kis darab fahéjat, és fedő alatt további 10 percet pároltam. A húsokat kiszedtem egy cserépedénybe, rétegenként apróra vágott baconszalonnát és füstölt sajtszeleteket raktam rá. A boros pecsenyelét felöntöttem a tejszínnel, és három kanál körte dzsemmel összeforraltam, majd a tálba rakott húsra öntöttem. A tetejére hámozott almaszeleteket, aszalt szilvát raktam. A tetejét lefedve forró sütőbe rakva kb. 30 percig sütöttem. Rizzsel tálaltam.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az elhagyott faház lakói

Napi videó:   Késdobáló anyu

Napi fotó:  Sok jó állat kis helyen is...

Macskaőrség:   Ne rúgdosd a macskát!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...