Ezzel az isteni étekkel az egyik barátom lepett meg, és rögtön el is kértem a receptjét. Egyúttal az abszolút kezdőknek is szeretnék segíteni a konyhában, ezért lépésenként, fotóval illusztrálva mutatom be az elkészítését. A gasztro fotónovella első fejezete a paradicsomos párolt marha.
Paradicsomos párolt marha
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhahús,
2 fej közepes hagyma, kockára vágva,
3-4 gerezd fokhagyma zúzva,
só,
bors,
babérlevél (2-3 levél, vagy 1teáskanál őrölt)
1 kis doboz (70g) sűrített paradicsompüré
2dl vörösbor,
liszt,
olaj,
Elkészítés:
A marhahúst apró, ujjnyi vastag szeletekre vágom.
A húst kiklopfolom, majd sózom, borsozom.
A hússzeleteket lisztbe forgatom. A serpenyőben olajat forrósítok, majd a hússzeletek hirtelen mindkét oldalán elősütöm.
Kiszedem a serpenyőből a húsokat, és a visszamaradt olajon megdinsztelem a hagymát és a zúzott fokhagymát. Rászórok egy evőkanál lisztet.
Felöntöm 2 deci vízzel. Belerakom a paradicsompürét, a babérlevelet, és a 2 deci vörösborral elkeverem.
Visszarakom az elősütött húsokat.
Kislángon, fedő alatt párolom, amíg a hús megpuhul. Ha elfövi a levét, de még nem puhult meg a hús, akkor vízzel pótolom, majd a végén leveszem a fedőt, és sűrűre főzőm a szaftját. Spagettivel tálalom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Elképesztő vízalatti vadászat
Napi videó: Vetkőztetni markolóval